Startpagina
Agenda 2019
Kunstenaars
Activiteiten
Kunstweekend

Harm Echten, tekeningen, aquarellen en beelden

Atelier 't Noamdhuusie
Oosterstraat 24
7963 AD Ruinen
T 0522-471548
E harmechten@home.nl
W wwww.harmechten.nl

Geopend: dinsdag t/m donderdag, eerste zondag van de maand en op afspraak

Juni, juli, augustus en september van 13-17 uur.
Vrij Entree.

Harm Echten, tekeningen, aquarellen en beelden

Harm Echten begon op jonge leeftijd met het maken van kunst en vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in de nabije natuur. Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm oog voor het Dwingelerveld. De flora en fauna werd niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen en aquarellen. Naast zijn werkzaamheden als loodgieter was Harm regelmatig schetsend te vinden in de omgeving van zijn woonplaats Ruinen.

Eind jaren negentig begon hij te experimenteren met het toepassen van zijn dagelijkse werk in zijn kunstwerken. Hij gebruikte verweerde stukken zink en lood voor beelden, die werden geplaatst in de tuin achter 't Noamdhuusie.

Dit ontaarde in een grote opdracht van gemeente De Wolden. Harm werd uitgenodigd een kunstwerk in de vorm van een boom te maken. Hij nam de uitnodiging aan en vervaardigde een levensgrote koperen linde, die de hal van het gemeentehuis opsiert.

Sinds 2007 is Harm gestopt met zijn loodgieterswerk en heeft hij zich volledig gestort op zijn kunstwerken.

Het is zeker de moeite waard om de grote diversiteit van werkwijzen te bekijken in het eigen atelier van Harm. U treft daar grafiek, schilderijen, tekeningen en beelden die sfeervol zijn verwerkt in de beeldentuin en 't Noamdhuusie.

Harm Echten, tekeningen, aquarellen en beelden

Harm Echten, tekeningen, aquarellen en beelden


Terug naar begin pagina