Startpagina
Agenda 2019
Kunstenaars
Activiteiten
Kunstweekend

Hugo Galama, sculpturen, installaties en grafkunst

Kerkdijk 10
7964 KB Ansen
T 0522-471170
E hugogalama@gmail.com
W www.atelier-ansen.nl
W hugogalama.nl

Hugo Galama, sculpturen, installaties en grafkunst

Het werk van Hugo Galama is veelzijdig, omdat hij met veel verschillende materialen werkt en vanuit verschillende perspectieven. Hij is constant in beweging met vormen, composities en liefst ook kleuren. Van figuratieve beeldhouwkunst tot installaties en vrije vormen, waarbij vooral ontluikende schoonheid centraal staat. Hij gaat hierbij bewust intuïtief te werk. Graag komt hij op zijn zoektochten obstakels tegen. Deze zetten hem aan tot steeds weer opnieuw afwijken van de voor hem reeds bekende paden.

Ondanks zijn veelzijdigheid herkennen de mensen die hem volgen, toch dat het steeds weer zijn handschrift is. De mens en z'n zoektocht in het leven zijn voor hem onlosmakelijk verbonden met zijn werk.

Zijn kunstzinnige scholing vond plaats aan de "Nieuwe academie" en daarna bij "Artibus" te Utrecht (1988-1993). Bij verschillende kunstenaars heeft zijn kunstzinnige vorming verder gestalte gekregen. De belangrijkste voor hem zijn geweest: Peter Schuyren, Peke Hofman, Frank van Ede en Johannes van Laer.

In zijn atelier te Ansen werken een twintigtal (amateur-) kunstenaars, waaronder Herrie van Vliet met wie hij regelmatig werkt aan kunstopdrachten. De bijl hierboven in het Dwingelandpark te Hoogeveen is hier een mooi voorbeeld van.

Naast zijn kunstenaarschap is Hugo werkzaam als psycholoog. Regelmatig haalt hij ook hier zijn inspiratie vandaan. In zijn beginnende werkzaamheden als grafkunstenaar komen beide beroepen een beetje bij elkaar.