Startpagina
Agenda 2019
Kunstenaars
Activiteiten
Kunstweekend

Winnares loterij Kunstrotonde 2013

Voor € 5,- een kunstwerk aanschaffen ter waarde van € 500,-, wie zou dat niet willen? Voor Willemien van Dommelen uit Ruinen kwam die wens onlangs uit. Zij heeft meegedaan aan de loterij van de Kunstrotonde.

De Kunstrotonde is een route langs ateliers van verschillende kunstenaars uit De Wolden en Westervelde en wordt altijd in het 2e weekend van oktober gehouden. Sinds drie jaar wordt tijdens deze route een loterij gehouden, waarbij de bezoekers voor € 5,- een lot kunnen kopen en daarmee kans maken op kunstwerk van € 500,-. Voorwaarde is wel dat het gehele bedrag besteed wordt aan een kunstwerk van de deelnemende kunstenaars.

Vanwege het slechte weer viel het aantal bezoekers van de Kunstrotonde 2013, in vergelijking met de voorgaande jaren, enigszins tegen. Gelukkig waren er genoeg loten verkocht om een winnaar te trekken. Daags na het weekend van de Kunstrotonde werd uit de verkochte loten een winnaar getrokken. Dit jaar was Willemien van Dommelen de gelukkige winnares. Willemien koos ervoor om twee kunstwerken bij twee verschillende kunstenaars te selecteren.

Bij Ine van den Heuvel uit Ruinen koos zij een prent, samengesteld uit foto’s van de textielvondsten op rijstpapier, afgedrukte zinkplaten en zeefdrukken met fragmenten uit de handgeschreven kleermakersinventaris uit 1560. Dit kunstwerk hangt echter op dit moment nog in het Cascadegebouw in Groningen, alwaar Ine een expositie houdt. Mede omdat Willemien in haar werkbare periode in de textiel gewerkt heeft, viel haar keuze op dit kunstwerk. Zij was er zelfs speciaal voor naar Groningen afgereisd.

Bij Martha Veldthuis uit Ruinerwold koos Willemien een bijzondere lamp, bestaande uit allerlei verschillende materialen, waaronder brokstukken van glas, glazen vazen en metalen onderdelen. Willemien had dit kunstwerk op de vorige Kunstrotonde al zien staan. Mede omdat zij nu de loterij had gewonnen, was de keus op dit bijzondere kunstwerk gevallen.

Martha Veldthuis overhandigt kunstwerk aan Willemien van Dommelen

Op foto krijgt Willemien van Dommelen, in het midden op de foto, uit handen van Martha Veldthuis, links op de foto, de lamp overhandigd. Onder het toeziend oog van Ine van den Heuvel, rechts op de foto.

Gekozen kunstwerk van Martha Veldthuis

Gekozen kunstwerk van Ine van den Heuvel

De twee keuzes van Willemien van Dommelen