Startpagina
Agenda 2019
Kunstenaars
Activiteiten
Kunstweekend

Rie van Eijck, schilderijen

Expositieadres
Kunstweekend 2017
Dorpsstraat 112
7957 AX De Wijk

Privéadres
De Zoom 8
7921 EL Zuidwolde
T 0528-372517
E rie.vaneijck@home.nl
W www.rievaneijck.nl

Rie van Eijck, schilderijen

De meeste van haar werken zijn abstract, figuratief. Bij voorkeur schildert Rie met acryl op doek. Acryl droogt snel, hetgeen uitnodigt tot intuïtief werken en het nemen van snelle beslissingen. Eigenschappen die perfect passen bij Rie. Naast het werken met acryl is Rie aan het experimenteren met inkt.

Graag schildert ze dames in meervoud met name de achterkanten. Vanuit dat perspectief is er meer spanning. “Waar wordt naar gekeken?“ Deze dames blijven een terug komend thema, met duidelijke accenten op prachtige rondingen en oog voor detail.

Kleuren en vormen zijn belangrijk in haar werk. Soms warm en krachtig, dan weer zacht en ingetogen. Rie schildert nat op nat, laag op laag omdat hierdoor diepte en beweging meer tot uiting komen. Een combinatie van abstractie, realiteit en een rijk scala aan kleuren waarin Rie zich laat leiden door haar gevoel van het moment, maken haar creaties veelal warm met een vleugje poëzie.
Voortdurend op zoek naar communicatie tussen beelden en woorden, abstract en figuratief, in kleur en vorm maken het experimenteren eindeloos.

De “nesten met rozen“ zijn hiervan een voorbeeld, waarbij de zogenaamde “zijlijnen“ composities met elkaar verbinden.

Rie werkt regelmatig in opdracht.